Menu

Φωτοβολταϊκά – Αυτοπαραγωγός ρεύματος & ΕΣΠΑ

Αυτοπαραγωγή σε επιχειρήσεις & ΕΣΠΑ

Στα πλαίσια του επιδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες δαπάνες. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας(φωτοβολταϊκά).

Μπορούμε να σας προσφέρουμε επιλογές εγκατάστασης και ευελιξία στον τρόπο λειτουργίας του φωτοβολταϊκού, χάρη σταγερμανικά inverter και ρυθμιστές φορτίσεων της STECA. Πλήρως προγραμματιζόμενα για όλων των τύπων τις εγκαταστάσεις, αλλά και με δυνατότητα μετατροπής(με μια απλή ρύθμιση) ενός φωτοβολταϊκού από μια μορφή(πχ αυτόνομο) σε μία άλλη μορφή(πχ διασυνδεδεμένο).

espa-photo

Φωτοβολταϊκό σε επιχείρηση - ΕΣΠΑ

Φωτοβολταϊκό σε επιχείρηση – ΕΣΠΑ

Παράδειγμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού 3kW με αυτοπαραγωγή

Τρόποι εγκατάστασης

1. Αυτοπαραγωγή με έκχυση της παραγόμενης  ενέργειας στο δίκτυο της ΔΕΗ με inverter Steca Coolcept

Με αυτή την τεχνική διοχετεύουμε το ρεύμα που παράγει το φωτοβολταϊκό, στις καταναλώσεις του χώρου μας και ότι περισσέψει, το διοχετεύουμε στο δημόσιο δίκτυο, μειώνοντας τον λογαριασμό ρεύματος. Ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει ταυτόχρονα την ενέργεια που “δίνουμε” στο δίκτυο και την ενέργεια που “τραβάμε”, από το δίκτυο για τις καταναλώσεις μας. Το ρεύμα που θα πληρώνουμε θα είναι η αξία των κιλοβατοωρών(kWh), που προκύπτουν από την διαφορά ανάμεσα στο ρεύμα που καταναλώσαμε και σε αυτό που δώσαμε. Εάν η διαφορά είναι μηδενική τότε δεν θα πληρώνουμε ρεύμα.
Σε αυτή την εγκατάσταση, προτείνουμε το inverter Steca coolcept 3000, ισχύος 3kW, με δυνατότητα σύνδεσης στο internet για on line παρακολούθηση του φωτοβολταϊκού. Τα coolcept έχουν επαναστατική τοπολογία ψύξης, που αποτρέπει τις απώλειες με αποτέλεσμα τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης(98,6%) στη κατηγορία τους παγκοσμίως. Επιπλέον μας παρέχουν την δυνατότητα να αυξήσουμε την ισχύ του συστήματος, χωρίς να χρειάζεται η αντικατάστασή τους. Απλά προσθέτουμε όσα ινβέρτερ θέλουμε στα ήδη εγκατεστημένα.

Αυτοπαραγωγή με έκχυση στο δίκτυο της ΔΕΗ

Αυτοπαραγωγή με έκχυση στο δίκτυο της ΔΕΗ

2. Αυτοπαραγωγή με έκχυση ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ και μπαταρίες (back up) με inverter Steca Xtender

Επιλέγοντας να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκό για αυτοπαραγωγή με μπαταρίες, μπορούμε να έχουμε εφεδρική πηγή ρεύματος στις περιπτώσεις διακοπής(black out) του δημόσιου δικτύου.

Αυτοπαραγωγή με έκχυση και μπαταρίες(back up)

Αυτοπαραγωγή με έκχυση και μπαταρίες(back up)

Εδώ χρησιμοποιούμε ένα inverter Steca XTM 3500, το οποίο συνεργάζεται άψογα με το inverter του προηγούμενου παραδείγματος(coolcept 3000), χάρη στην ρύθμιση droopmode.Το XTM 3500(όπως και όλη η σειρά ινβέρτερ Xtender της Steca), έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει την φόρτιση των μπαταριών, να συνδέεται με το δίκτυο της ΔΕΗ, να επιτηρεί και να ελέγχει το ηλεκτρικό κύκλωμα του χώρου, καθώς και να ξεκινάει ή να σταματάει φορτία(συσκευές), του χώρου μας.

 3. Αυτοπαραγωγή χωρίς έκχυση ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ με inverter Steca Xtender

Η αυτοπαραγωγή χωρίς έκχυση είναι η απάντηση στο πρόβλημα, που έχει προκύψει με τα επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ φωτοβολταϊκά. Η ΔΕΗ απαγορεύει σε αυτή την κατηγορία των φωτοβολταϊκών να εκχέουν ρεύμα στο δίκτυό της. Έτσι αναγκάζεται ο επενδυτής, να συμπεριλάβει στο φωτοβολταϊκό μεγάλο αριθμό μπαταριών για να το κάνει αυτόνομο, με αποτέλεσμα να αφαιρεί σημαντικό χρηματικό ποσό, από τα υπόλοιπα μέρη της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.
Το κόστος των μπαταριών για την αυτόνομη λειτουργία των φορτίων μίας επιχείρησης είναι αρκετά υψηλό εώς και απαγορευτικό και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν επαρκούν για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας επιχείρησης. Οι μπαταρίες είναι το πιο αναλώσιμο μέρος ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού. Ανάλογα την ποιότητά και την χρήση τους μπορούν να έχουν διάρκεια από 4 εώς και 12 έτη ενώ απαιτούν τακτική παρακολούθηση και συντήρηση.

Η λύση στο υψηλό κόστος των μπαταριών

Μπορούμε να προσφέρουμε αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση στο παραπάνω πρόβλημα με την τεχνική του AC coupling. Με αυτό τον τρόπο το φωτοβολταϊκό συνδέεται στον κεντρικό πίνακα ρεύματος και η παραγόμενη ισχύς καταναλώνεται απευθείας από τα φορτία και τις συσκευές της επιχείρησης, χωρίς να εκχέεται στο δημόσιο δίκτυο.

Αυτοπαραγωγή χωρίς έκχυση στο δίκτυο της ΔΕΗ

Αυτοπαραγωγή χωρίς έκχυση στο δίκτυο της ΔΕΗ

Στο παράδειγμά μας, χρησιμοποιούμε το inverter Steca coolcept 3000 σε συνδυασμό με το Steca XTM 3500 με διαφορετική ρύθμιση, σε σχέση με την 2η περίπτωση. Ρυθμίζουμε το XTM 3500, να δίνει το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά στα φορτία του χώρου, την ώρα που παράγεται και εάν υπάρχει περίσσια να το αποθηκεύει στις μπαταρίες. Παράλληλα εμποδίζει την έκχυση του ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αυτό το επιτυγχάνει με τον ενσωματωμένο διακόπτη μεταγωγής.

Πλεονεκτήματα τεχνικής AC coupling

1. Μείωση των λογαριασμών ρεύματος
2. Πολύ μικρός αριθμός μπαταριών και ελάχιστο κόστος αντικατάστασής τους
3. Εξοικονόμηση επιδοτούμενων πόρων(από τις μπαταρίες) και διοχέτευσή τους σε αγορά ποιοτικότερου φωτοβολταϊκού εξοπλισμού με μεγαλύτερες αποδόσεις και διάρκεια ζωής
4. Απ’ευθείας κατανάλωση της ενέργειας την ώρα που παράγεται
5. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού λόγω μειωμένων φθορών
Μπορούμε να σας διαθέσουμε και να εγκαταστήσουμε το επιδοτούμενο από το ΕΣΠΑ φωτοβολταϊκό σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος, αλλά και την μέγιστη ωφέλεια για την επιχείρησή σας.

Οικονομική θέρμανση-ψύξη & φωτισμός

Επίσης είμαστε σε θέση να μειώσουμε τις καταναλώσεις σας σε ρεύμα, με την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης-ψύξης(εξοικονόμηση 60%) αλλά και να αντικαταστήσουμε τα ενεργοβόρα φωτιστικά με λαμπτήρες οικονομίας LED(50% εξοικονόμηση).
Η εταιρεία μας με πολύχρονη πείρα στα φωτοβολταϊκά και έχοντας εγκαταστήσει μεγάλο πλήθος συστημάτων μπορεί να σας προτείνει το πιο σωστό συνδυασμό για τις ανάγκες σας, αλλά και να σας παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας μέσω συμβολαίου συντήρησης.
Η άριστη γνώση του αντικειμένου από τους έμπειρους μηχανικούς μας και τα ιδιόκτητα συνεργεία  με αδειούχους ηλεκτρολόγους, αλλά και η επιλογή ποιοτικού εξοπλισμού δικής μας εισαγωγής σε ανταγωνιστικές τιμές, εγγυάται το βέλτιστο αποτέλεσμα και την πολυετή – απρόσκοπτη λειτουργία της εγκατάστασης. Παρέχουμε φωτοβολταϊκά πάνελ σε τιμές χονδρικής σε επαγγελματίες εγκαταστάτες, εργολάβους και μηχανικούς.
Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις ή και για την σύνταξη μελέτης-προσφοράς.
Εξοικονομήστε χρήματα με οικονομικούς λαμπτήρες και προβολείς LED
Αντλίες θερμότητας για θέρμανση-ψύξη και ζεστά νερά χρήσης
Inverters – Φωτοβολταϊκά πάνελ – Ρυθμιστές φόρτισης μπαταριών
Ηλιακοί συλλέκτες – Μπόιλερς

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors