Εικόνα 2 : Αντλία θερμότητας LG ThermaV 16 KW υψηλών θερμοκρασιών

Αντλία θερμότητας LG σε προσφορά

Οι τιμές των αντλιών θερμότητας LG διαφοροποιούνται ανάλογα το μοντέλο και τη λειτουργία τους. Υπάρχουν αντλίες υψηλών θερμοκρασιών που προορίζονται μόνο για θέρμανση και μεσαίων θερμοκρασιών που κάνουν ψύξη και θέρμανση, και οι δύο μπορούν να παράξουν ζεστό νερό χρήσης.  Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη αντλία θερμότητας δεν υπάρχει μια απάντηση, εξαρτάται τι ανάγκες έχουμε, το κτήριο,  τις υπάρχουσες σωληνώσεις και εγκατάσταση, τη θερμοκρασία του νερού που πραγματικά χρειαζόμαστε κα.

Τιμές αντλιών θερμότητας LG Therma-V

Μεσαίων θερμοκρασιών για ψύξη-θέρμανση

16kW LG HM161M.U32 κοστίζει  3.648,00€ + ΦΠΑ κατάλληλη για κατοικία 140-180 τ.μ.
14kW LG HM141M.U32 κοστίζει  3.477,00€ + ΦΠΑ
12kW LG HM121M.U32 κοστίζει  3.420,00€ + ΦΠΑ
9kW LG HM091M.U32 κοστίζει  2.850,00€ + ΦΠΑ
7kW LG HM071M.U32 κοστίζει  2.793,00€ + ΦΠΑ
23kW LG διαιρούμενου τύπου,  τιμή 5.000+ ΦΠΑ για κατοικίες μέχρι 200-230τμ
32kW LG διαιρούμενου τύπου,  τιμή 9.100 + ΦΠΑ για κατοικίες μέχρι 250-320τμ COP  πάνω από 5  !
όλες οι παραπάνω αντλίες θερμότητας είναι ινβέρτερ για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Επικοινωνήστε μαζί μας για τελικές τιμές. Η μεταφορά είναι δωρεάν πανελλαδικά και η παράδοση άμεση.

Υψηλών θερμοκρασιών, 80 βαθμών, LG

16kW διατίθεται σε νέα τιμή προσφοράς: 4.805 € + ΦΠΑ, ιδανική για θέρμανση με σώματα.
25kW υψηλών θερμοκρασιών 80 °C τιμή 7.200 + ΦΠΑ, για σπίτια μέχρι 250τ.μ.

Δείτε Τεχνικά χαρακτηριστικά σε πίνακα των αντλιών μεσαίων θερμοκρασιών
Δείτε Τεχνικά χαρακτηριστικά σε πίνακα της αντλίας υψηλών θερμοκρασιών
Δείτε εδώ το τεχνικό φυλλάδιο αντλιών LG στα Αγγλικά.

Γενικά σαν κανόνας ισχύει ότι οι μεσαίων θερμοκρασιών δηλ μέχρι 60-65 °C πρέπει να χρησιμοποιούνται για θέρμανση-ψύξη μόνο με fan coils ή ενδοδαπέδια, ενώ οι υψηλών θερμοκρασιών δηλ 80 °C για θέρμανση με σώματα καλοριφέρ. Συνηθισμένο «λάθος» είναι η χρήση αντλιών θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών αντί για υψηλών, για θέρμανση με σώματα, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος από 25% έως 35% και πολλές φορές ανεπαρκή θέρμανση.

Για να δείτε τιμές αντλιών θερμότητας Hitachi Yutaki πατήστε εδώ

Αντλία θερμότητας LG υψηλών θερμοκρασιών 80 °C

Η αντλίες θερμότητας Therma V LG υψηλών θερμοκρασιών (80°C θερμοκρασία προσαγωγής νερού) μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε κατοικία και ενδείκνυνται σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν  σώματα καλοριφέρ φέτες ή πάνελ. Συνδυάζεται με μπόιλερ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ΖΝΧ. Αποτελούνται από εσωτερική μονάδα και εξωτερική μονάδα (split type). Η εσωτερική συνδέεται με τις υπάρχουσες σωληνώσεις του καλοριφέρ και η εγκατάσταση είναι απλή χωρίς ιδιαίτερα μερεμέτια. Τα πιο κινήσιμα μοντέλα έχουν ισχύ 16kW και 25kW.

Η αντλία αέρα/νερού ινβέρτερ LG υψηλών θερμοκρασιών είναι κατασκευασμένη στην Κορέα. Ο συμπιεστής  της αντλίας είναι κατασκευασμένος από την LG και έχει 5 χρόνια εγγύηση.  Όλες οι αντλίες θερμότητας LG είναι full inverter για μεγαλύτερη οικονομία και μεγαλύτερη απόδοση. (συμπιεστής , κυκλοφορητής και ανεμιστήρας ινβέρτερ ). Ο βαθμός απόδοσης (COP) της αντλίας 16kW έχει τιμή 3,3. Για τεχνικές χαρακτηριστικά και πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Γιατί αντλίες υψηλών θερμοκρασιών ;

Οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών σε τιμή είναι πιο ακριβές από τις αντλίες θερμότητας χαμηλών ή μεσαίων θερμοκρασιών. Τις επιλέγουμε όταν χρειαζόμαστε θερμοκρασίες ζεστού νερού μεγαλύτερες από 60 βαθμούς Κελσίου. Έχουν καλύτερη απόδοση COP και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών όταν παράγουν ζεστό νερό άνω των 60 με 65 °C. Απλοϊκά μπορούμε να πούμε ότι μια αντλία υψηλών θερμοκρασιών (80°C) «δουλεύει χαλαρά» με οικονομία στους 60-65°C ενώ μια χαμηλών «τα δίνει όλα» και καίει παραπάνω.

Η υψηλών θερμοκρασιών αντλία θερμότητας της LG είναι διβάθμια δηλ λειτουργεί με 2 συμπιεστές, και έτσι επιτυγχάνει θερμοκρασία νερού εξόδου 80 βαθμών ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι αντλίες θερμότητας που δουλεύουν με μόνο ένα συμπιεστή. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την καταλληλότερη αντλία θερμότητας για το δικό σας σπίτι.

Αντλία θερμότητας LG ThermaV 16 KW υψηλών θερμοκρασιών

Αντλία θερμότητας LG ThermaV 16 KW υψηλών θερμοκρασιών

Αντλία θερμότητας LG μεσαίων θερμοκρασιών

Στη γκάμα της LG υπάρχουν αντλίες μεσαίων θερμοκρασιών από 3kW μέχρι 16kW, μονομπλόκ ή διαιρούμενο τύπου, τριφασικές ή μονοφασικές, κατάλληλες για θέρμανση με fan coils ή ενδοδαπέδια και για ψύξη με fan coils ή δροσισμό με ενδοδαπέδια.

Μονομπλόκ αντλία θερμότητας για ψύξη και θέρμανση

Επικοινωνήστε μαζί μας για τελικές τιμές.

Η οικονομικότερη θέρμανση με αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνουμε σε σχέση με έναν συνήθη λέβητα πετρελαίου είναι της τάξης του 70%.

Για παράδειγμα μία μονοκατοικία 100τμ που καταναλώνει ετησίως 1,5 τόνο πετρέλαιο θα πληρώσει 1,00 € x 1500 lt = 1.500 €. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το κόστος θέρμανσης με αντλία θερμότητας ανέρχεται σχεδόν στο 1/3 του κόστους θέρμανσης με πετρέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι, ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας να δαπανήσει μόλις 600 € για θέρμανση με αντλία θερμότητας. Η εξοικονόμηση είναι μεγάλη, με συνέπεια ο χρόνος απόσβεσης να είναι μικρός. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την μελέτη του Πολυτεχνείου.

Σε σχέση με τα κλιματιστικά οι αντλίες θερμότητας έχουν τη διαφορά ότι ζεσταίνουν ή ψύχουν νερό ενώ τα κλιματιστικά  ζεσταίνουν ή ψύχουν αέρα. Δείτε εδώ τιμές σε κλιματιστικά inverter LG (air condition)

Επικοινωνήστε μαζί μας για υπολογισμό της αντλίας που χρειάζεστε για το σπίτι σας.

Διαθέσιμες αντλίες θερμότητας : Daikin,  Hitachi,  LG,  SDEEC,  EcoPlus , Samsung , Mitsubishi, Gree,  Carrier, Delonghi, Midea

1 reply
  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

    Ενδιαφέρομαι για ΑΘ. Το σπίτι μου είναι 100τμ, μονοκατοικία και έχω μονοφασικο ρεύμα. Οι θερμίδες του σπιτιού είναι 22.000. Τι ΑΘ χρειάζομαι?

    Απάντηση

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *