Menu

Συντηρήση φωτοβολταϊκών πάρκων

Αναλαμβάνουμε συντηρήσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και σέρβις με το εξειδικευμένο συνεργείο μας και τους καταρτισμένους μηχανικούς μας. Επεμβαίνουμε για συντήρηση φωτοβολταϊκών σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Αχαΐα, Μεσσηνία και Αρκαδία, για την υπόλοιπη Ελλάδα αναλαμβάνει ο συνεργάτης μας Mitos Solutions-συντηρήσεις φωτοβολταϊκών. Προσφέρουμε άρτια εργασία και ανταγωνιστικές τιμές.

Γιατί συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων ;

Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου είναι μια αποδοτική, έξυπνη και οικολογική επένδυση. Για να αποδώσει τα μέγιστα η επένδυσή σας , δεν αρκεί μόνο η σωστή αρχική εγκατάσταση. Πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο σας θα παράγει το 100% της ενέργειας που μπορεί, χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες για όλη την εικοσαετή ζωή του.  Κανένα σύστημα εκτεθειμένο στον ήλιο και στις καιρικές συνθήκες δεν λειτουργεί τέλεια και απρόσκοπτα για είκοσι έτη, χωρίς να εκτελείται περιοδικός έλεγχος, συντήρηση και καθαρισμός.

συντήρηση φωτοβολταϊκού συστήματος

συντήρηση φωτοβολταϊκού πάρκου

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών;

Προτείνουμε την εκτέλεση συντήρησης κάθε εξάμηνο ή τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. υπηρεσίες  Οι υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής που προσφέρουμε συμορφώνονται με το πρότυπο ΕΝ 62446 και  ελέγχονται από φορέα πιστοποίησης (Tuv Austria Hellas).  Σε κάθε συντήρηση γίνεται πλήρης έλεγχος της εγκατάστασης, ελέγχονται όλα τα φωτοβολταϊκά πάνελ για την λειτουργία τους και την απόδοσή τους, οι βάσεις στήριξης, οι πίνακες, τα ινβέρτερ, οι καλωδιώσεις , οι επαφές, οι γειώσεις, οι μονώσεις, τα αντικεραυνικά, τα ινβέρτερς κλπ. Μετρούνται αντιστάσεις, ρεύματα, τάσεις, διαρροές κλπ και παραδίδεται γραπτό report, έντυπο ελέγχου και συντήρησης, στον ιδιοκτήτη του φωτοβολταϊκού συστήματος. Επιπλέον της αναφοράς συντήρησης, τηρούμε και βιβλίο επεμβάσεων και συντήρησης για κάθε πάρκο, όπου φαίνεται το ιστορικό του πάρκου, πότε έγινε συντήρηση τι επεμβάσεις έχουν γίνει, service, επισκευές, βλάβες κλπ.

Οφέλη συντήρησης και καθαρισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων

ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ = ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ + ΣΙΓΟΥΡΙΑ

1. Μέγιστη απόδοση, αύξηση εσόδων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πάρκου

Αιτίες που προκαλούν πτώση απόδοσης και βλάβες: Βρώμικα φωτοβολταϊκά πάνελ, χόρτα σε ύψος που σκιάζουν τα πάνελ, υπερθέρμανση και δυσλειτουργία αντιστροφέων, καμένες ασφάλειες, φθορά καλωδίων, κακές γειώσεις, φαινόμενο PID, hot spot σε πάνελ, ελαττωματικά κύτταρα, καμένες δίοδοι, ακαθάριστα φίλτρα, ανεμιστήρες, ψήκτρες, ινβέρτερ, οξειδώσεις μεταλλικών στοιχείων, φθαρμένα καλώδια, καμένα αντικεραυνικά, κακές επαφές, ηλεκτροχημική διάβρωση κλπ

2. Έγκαιρη πρόληψη σοβαρών βλαβών

Ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων μπορεί να τα θεραπεύσει με πολύ μικρό κόστος πριν παρουσιαστούν μεγάλες βλάβες

3. Εξασφάλιση ασφαλούς λειτουργίας

Μια εγκατάσταση που δεν ελέγχεται, μπορεί να είναι και επικίνδυνη (πχ κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, πυρκαγιάς, διάβρωσης, κατάρρευσης ή καταστροφή από καιρικά φαινόμενα)

4. Εντοπισμός αστοχιών και λαθών της αρχικής εγκατάστασης (εάν υπάρχουν)
5. Κάλυψη από τις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

–  Σε περίπτωση που δεν γίνεται περιοδική συντήρηση και έλεγχος ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ και ορισμένες φορές ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

–  Όταν συμβεί βλάβη ή ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρίες ελέγχουν εάν έχει γίνει η τακτική συντήρηση. Εάν δεν έχει γίνει, ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ή αποζημιώνουν μερικώς

καθαρισμός φωτοβολταϊκών πάνελ

καθαρισμός φωτοβολταϊκών

On line παρακολούθηση φωτοβολταϊκών πάρκων

Το portal SolarSpy, προσφέρει Online συλλογή δεδομένων από τα ινβέρτερ (παραγωγή, συμβάντα, κλπ) και ανάλυσής τους με ειδικό πρόγραμμα και με χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης. Σκοπός είναι η ανίχνευση προβλημάτων στην παραγωγή ενέργειας αυτόματα και χωρίς καθυστέρηση. Συγκρίνονται οι παραγωγές και οι αποδόσεις του κάθε ινβέρτερ και του κάθε string μεταξύ τους και με άλλα κοντινά πάρκα στη που στη βάση δεδομένων μας. Σε περίπτωση προβλήματος παραγωγής ή απώλειας της τηλεμετρίας, έχουμε άμεση ενημέρωση με email και μήνυμα στο κινητό μας ώστε να προλάβουμε την απώλεια ενέργειας το συντομότερο. Έτσι ξενοιάζει και ο ιδιοκτήτης από τη βάσανο της καθημερινής παρακολούθησης του φωτοβολταϊκού πάρκου και το άγχος

Συντήρηση σε συνεργασία με Mitos Solutions

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με την Mitos Solutions, που είναι πρωτοπόρος στην συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων – συστημάτων.  Ο σκοπός μας είναι να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις προς εσάς ! Δείτε εδώ το φυλλάδιο με αναλυτικότερες πληροφορίες.

Προσφορές και πακέτα

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις λύσεις που προσφέρουμε για εγκαταστάσεις απο 5-10kW μέχρι 100-500kW και μεγαλύτερες αλλά και για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα. Προσφέρουμε εξειδικευμένα συμβόλαια συντήρησης, καθαρισμού και αποκατάστασης βλαβών για το φωτοβολταϊκό πάρκο σας σε ανταγωνιστικές τιμές . Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά και ζητήστε μας τον τιμοκατάλογο των συντηρήσεων και υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Καθαρισμός φωτοβολταϊκού πάρκου με αυτόματη βούρτσα

Καθαρισμός φωτοβολταϊκού πάρκου με αυτόματη βούρτσα

Σε συνδυασμός με τη συντήρηση προσφέρουμε και υπηρεσίες καθαρισμού για το πάρκο σας.

συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων

100kW φωτοβολταϊκό πάρκο

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors