Menu

Φωτοβολταϊκα Πάνελ Silcio Ελληνικά

Ελληνικά Φωτοβολταϊκά πάνελ από τη Silcio,Πάτρα

Τα καλύτερα ποιοτικώς Ελληνικά φωτοβολταϊκά παράγονταν στην Πάτρα από τη Silcio. Κατάλληλα για net-metering, φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες, ταράτσες, φωτοβολταϊκά πάρκα και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Ενημέρωση 2015. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τις Ελληνικές εταιρίες παραγωγής φωτοβολταϊκών με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει την παραγωγή τους. Κατά συνέπεια προτείνουμε τα Ιαπωνικά φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας CIS της Solar Frontier. Η τεχνολογία CIS αποτελεί το μέλλον των φωτοβολταϊκών και είναι και φτηνότερα απο τα κρυσταλλικά πάνελ που παρήγαγαν τα Ελληνικά εργοστάσια!
H Silcio είναι μία Ελληνική  εταιρεία  παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ και κύτταρων. Τα made in Greece προϊόντα  της κατασκευάζονται με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού περιβάλλοντος και για αυτό τον λόγο είναι ιδανικά για εγκαταστάσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Επιπλέον διαθέτουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις και είναι γνωστά για την πολύ υψηλή ποιότητά τους.  Η καθετοποιημένη και πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή εξασφαλίζει ότι τα Ελληνικά φωτοβολταϊκά πάνελ διαθέτουν μεγάλο βαθμό απόδοσης και κατά συνέπεια μεγάλο οικονομικό όφελος για τους τελικούς πελάτες και επενδυτές.
Η Silcio είναι από τις λίγες εταιρίες που παράγουν και τις φέτες πυριτίου και τα φωτοβολταϊκά κύτταρα, δηλαδή τις κυψέλες που  περιέχουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι η «καρδιά του πάνελ» αφού αυτά είναι τα στοιχεία που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.  Έτσι η εταιρία διασφαλίζει την πολλή υψηλή ποιότητα των πάνελ της και μπορεί να προσαρμόζει τις κυψέλες που παράγει στις απαιτήσεις που θέλει για να παράγει αποδοτικά και ποιοτικά πάνελ. Αντίθετα οι περισσότερες εταιρίες κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων στην πραγματικότητα, απλά συναρμολογούν τα πάνελ από υλικά που αγοράζουν από τρίτες εταιρίες. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι πολλές εταιρίες, όπως η Bosch, διαφημίζουν ότι διαθέτουν φωτοβολταϊκά πάνελ made in Germany αλλά οι κυψέλες που χρησιμοποιούν είναι φτηνές Κινέζικες. Οι εταιρίες αυτές δεν μπορούν να έχουν μια σταθερή ποιότητα κατασκευής εφόσον διαθέτουν συνήθως πολλούς και διάφορους προμηθευτές κυψελών.

Ελληνικά Φωτοβολταϊκά πάνελ Silcio

Τα  Φωτοβολταϊκά πλαίσια  της Silcio κατασκευάζονται στην Πάτρα και στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται :

 1. Υψηλή ποιότητα λόγω της αυτοματοποιημένης παραγωγής και των αυστηρών ποιοτικών ελέγχων.
 2. Υψηλή απόδοση λόγω της χρήσης ιδίων κυττάρων και της επιλογής ποιοτικών υλικών
 3. Θετική απόκλιση-ταξινόμηση ισχύος (-0W/+4,99W)
 4. Χαμηλό συντελεστή θερμοκρασιακής ισχύος μόλις -0,39%/K
 5. Ταξινόμηση κυττάρων σύμφωνα με το ρεύμα τους, ώστε να αποφεύγεται η υπερθέρμανσή τους (φαινόμενο hotspot).
 6. Αεριζόμενο κουτί διασύνδεσης από τη HUBER SUHNER με εξαιρετική διάχυση θερμότητας, ενσωματωμένες διόδους διαφυγής και ευκολία στη σύνδεση
 7. Χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας NOTC μόλις 39,95 βαθμοί κελσίου. Η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας επιτυγχάνεται από την κατάλληλη ταξινόμιση των κυττάρων των πάνελ και από το αεριζόμενο κουτί διακλάδωσης. Η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας συντελεί στην αυξημένη παραγωγή ενέργειας εφόσον η ζέστη μειώνει την απόδοση των πάνελ.
 8. Ειδικώς επεξεργασμένο γυαλί για αυξημένη αντοχή στο χαλάζι και τις καταπονήσεις, καθώς και υψηλό συντελεστή απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας
 9. Σφράγιση του πάνελ με ταινία για αυξημένη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και όχι με σιλικόνες
 10. Ομοιογενής εμφάνιση και καλαίσθητη σχεδίαση, ομοιομορφία στο χρώμα.
 11. Συσκευασία που εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των πλαισίων
 12. H Silcio έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2008, EN ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2007

fotovoltaiko-pyrgos

fotovoltaiko-panel

Πρόκειται για Ελληνικά Φωτοβολταϊκά πάνελ, που κατασκευάζονται από Ελληνικά Φωτοβολταϊκά Κύτταρα και η ύπαρξη της παραγωγικής μονάδας στην Πάτρα εξασφαλίζει για εγκαταστάτες και επενδυτές εύκολη και άμεση παράδοση με χαμηλά μεταφορικά κόστη. Επιπλέον υπάρχει άμεση επικοινωνία με το εργοστάσιο για γρήγορη αντικατάσταση και κάλυψη από την εγγύηση σε περίπτωση βλάβης κάποιων πάνελ.Η εγγύηση που παρέχει το εργοστάσιο ανέρχεται σε 25 χρόνια για την απόδοση των πάνελ και 12 χρόνια για κατασκευαστικά ελλατώματα. Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες κατεβάστε εδώ το φυλλάδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πάνελ της Silcio.

ergostasio-silcio-patra

Εργοστάσια φωτοβολταϊκών πάνελ στην Πάτρα

Η Silcio διαθέτει δύο εργοστάσια στην βιομηχανική περιοχή Πατρών. Τα πρώτο  εργοστάσιο, με την ονομασία Piritium παράγει φέτες πολυκρυσταλλικού πυριτίου και φωτοβολταϊκές κύτταρα (κυψέλες). Το άλλο εργοστάσιο παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ.

Τα εργοστάσιο παραγωγής φετών πυριτίου και φωτοβολταϊκών κύτταρων (κυψέλες)

Στην επόμενη εικόνα παρουσιάζονται φέτες πολυκρυσταλλικού πυριτίου (waffer)
wafer-fotovoltaik

Στην επόμενη φωτογραφία παρουσιάζεται μια φωτοβολταϊκή κυψέλη ή κύτταρο (cell).
Οι φέτες πυριτίου παράγονται χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη  πυρίτιο πολύ υψηλής καθαρότητας. Κάποιες από τις κυψέλες Β διαλογής που προκύπτουν, πωλούνται σε κατασκευαστές πάνελ στο εξωτερικό. Η δυναμικότητα του εργοστασίου της ΣΙΛΣΙΟ ΑΕ ανέρχεται σε 40 MWp για την παραγωγή φετών πυριτίου, και σε  30MWp για την παραγωγή φωτοβολταϊκών κυττάρων.

kyttaro-pirytioy

Το εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών συλλεκτών

Το εργοστάσιο παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ πολυκρυσταλλικού πυριτίου. Στην κατασκευή των πάνελ χρησιμοποιούνται φυσικά μόνο ηλιακές κυψέλες που παράγονται στο πρώτο εργοστάσιο της Silcio, αφού φυσικά περάσουν αυστηρότατους ποιοτικούς ελέγχους. Έτσι με την καθετοποιημένη παραγωγή  εξασφαλίζεται ανεξαρτησία από τους προμηθευτές κυψελών, υψηλή ποιότητα παραγωγής, και υπάρχει δυνατότητα παραγωγής κυψελών με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το εργοστάσιο που παράγει τα πάνελ.

fotovoltaika-patra-ergostasio

Η μέγιστη παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 20MWp ανά έτος. Το εργοστάσιο αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για την Δυτική Ελλάδα. Δείτε εδώ ένα βίντεο από το εργοστάσιο :
http://www.youtube.com/watch?&v=hbpJqyvKZJY&feature=player_embedded

H εταιρία Silcio

silcio-logoH Silcio ανήκει στον όμιλο Ομίλου Κοπελούζου και στην Διεθνή Κατασκευαστική. H ΣΙΛΣΙΟ, ειδικεύεται στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ και φωτοβολταϊκών κυττάρων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005  και διαθέτει  δυο εργοστάσια στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Η Silcio έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων της και είναι αναγνωρισμένο ότι παράγει τα καλύτερα Ελληνικά φωτοβολταϊκά πάνελ, με διαφορά από τον ανταγωνισμό. Η Silcio καλύπτει τόσο την  Ελληνική αγορά και πραγματοποιεί και εξαγωγές Φ/Β κυττάρων και φωτοβολταϊκών πλαισίων  πολυκρυσταλλικού πυριτίου. Εξαγωγές πραγματοποιούνται προς Ισπανία , Γερμανία , Ιταλία, και αλλού.
Η SILCIO είναι μια πολύ ανταγωνιστική εταιρία, παράγοντας φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. Στα εργοστάσιά της απασχολεί προσωπικό υψηλού επιπέδου, εργάτες, τεχνικούς και επιστήμονες δίνοντας δουλεία σε πολλές Ελληνικές οικογένειες.
Η SILCIO  έχει σαν στόχο να γίνει το σημείο  αναφοράς για την αγορά των ΦΒ στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρία δείχνει μεγάλη ευαισθησία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, και χρησιμοποιεί όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες επεξεργασίας αποβλήτων. Επιπλέον ανακυκλώνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα υλικά και το νερό που χρησιμοποιεί.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors